Over Mojo Leefstijlcoaching

Visie

Van oudsher is Mojo een amulet, een magische spreuk, of een talisman. Gedragen in een klein katoenen zakje bij Afrikaanse medicijnmannen volksstammen. Jouw Mojo vinden we echter niet terug in een klein katoenen zakje en met spreuken, maar door heel concreet samen te ontdekken waar jouw Mojo in zit, door middel van de 6 pilaren van Leefstijl:

Voeding, Beweging, Stress, Slaap, Ontspanning, en Zingeving.

Ik geloof in Voeding als Medicijn. Daarmee bedoel ik je basis, en wat je zelf in de hand hebt. Zo puur mogelijk, dicht bij de natuur. Zo veel mogelijk vers en zelf bereiden, eerlijke ingrediënten. Volwaardig en bewust.

Alle vormen van contact kunnen, face to face of online, een combinatie kan ook. Ik ben flexibel, we kunnen afspreken bij mij thuis in Amsterdam, of in de regio, zoals in Overveen, waar ik verbonden ben aan het LAMC leefstijlcentrum. Of in Zeist waar mijn stacaravan staat, en de bossen prachtig zijn. We kunnen ook wandelen, wandelend praten heeft vele voordelen! Behalve dat je in beweging bent, gaat je geest ook letterlijk in beweging. Je wordt dus creatiever van wandelen, daarnaast praat je makkelijker omdat je naast elkaar loopt i.p.v. tegenover elkaar zit.

Interview met Petra-Ellen van Vulpen

Wat doet Mojo Leefstijlcoaching?

Met Mojo Leefstijlcoaching begeleid ik mensen en organisaties met je Mojo vinden, afvallen, een gezonder eetpatroon of aankomen. Ik deel mijn kennis op het gebied van leefstijl & voeding.

Voor particulieren doe ik dit met voedings- en leefstijladviezen, voor organisaties doe ik dit in de vorm van inspiratiesessies, presentaties, en workshops.

Waarom ben je dit gestart?

Ik ben met Mojo gestart omdat ik zelf heb ervaren hoe het is om vast te lopen, om niet te weten waar je moet beginnen. Om de dag, de (werk) week te overleven. Hoe je in bepaald gedrag kan blijven hangen omdat je niet weet hoe het anders moet. Ik heb ervaren wat echte, gezonde voeding kan doen, en hoe je je leefstijl zo organiseert dat het voor jou juist is. Ik ben hierdoor enorm geïnteresseerd geraakt in voeding & leefstijl. Daardoor heb ik diverse opleidingen gedaan, en verslind ik alles qua boeken en cursussen wat ik te pakken kan krijgen, en wil mijn passie en kennis inzetten. Dit is mijn Motivation & Joy!

Ik gun dat jou ook en draag graag mijn steentje bij aan meer kennis en minder onduidelijkheid over wat nou echt gezonde voeding is. We worden, vaak zonder dat we het doorhebben enorm verleid in de supermarkt, en misleid qua informatie. Grote marketing acties, sponsoring van industrieën hebben enorme invloed op hoe wij keuzes maken.

Waarom vind je het zo belangrijk om dit te doen?

Het is zo belangrijk om zoveel redenen! Omdat je je zo snel zo veel lekkerder voelt. Lekkerder in je vel , beter slapen, vrolijker. Dan de huidige tendens in ons land en de wereld, momenteel heeft ruim 50 % van de Nederlanders overgewicht. De verwachting is dat dit de komende jaren doorstijgt naar ruim 60 %. Andere ‘welvaartziektes’; zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, burn-out, etc. rijzen de pan uit. De zorgkosten blijven maar stijgen, en we gebruiken steeds meer medicijnen, die de symptomen van onze leefstijl bestrijden. We betalen zelf de rekening, letterlijk en figuurlijk! Met gezonde, pure, eerlijke voeding, en leefstijl kan je zoveel meer en speel je voor de bal, niet erachter. Je neemt zelf het heft in handen, en zorgt beter voor jou, jouw toekomst , het klimaat, de wereld.

Aan welke projecten heb je met veel plezier gewerkt de laatste tijd?

Met veel plezier heb ik de laatste tijd gewerkt aan de begeleiding van het Iron Lady Project: een drie maanden durend project van Change & Balance in Haarlem waarin een aantal dames intensief werd begeleid op het gebied van Krachttraining, Voeding, en Mindset, waarbij ik verantwoordelijk was voor de begeleiding qua voeding. ( Kudos to Change & Balance, Haarlem)

Wat vind je het tofste/mooiste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik hoe ik iets abstracts, concreet kan maken, en veel tools kan geven om gedrag om te buigen, met als resultaat heel veel JOY! Ik mag me bezighouden, en elke dag leren en kennis delen over iets waar ik passie voor voel.

Als iedereen een kloon van jou zou zijn, hoe ziet de wereld er dan uit?

Als de wereld zou bestaan uit alleen maar Petra-Ellens, zou het nooit saai zijn iig, wel een beetje druk denk ik. We zouden allemaal een beetje wereldverbeteraar (enorme Motivation) in ons hebben, maar ook levensgenieters, die ontzettend leergierig zijn!

Ook zouden we af en toe de geluidsbarrière doorbreken, want lachen doen we hard en uitbundig ( en graag!)

Wat is je favoriete YouTube-filmpje?

Op YouTube kijk ik het liefste lieve en grappige dieren filmpjes, of Tiny House filmpjes. Ik heb een enorme fascinatie voor Tiny Houses, en mijn droom is er in een te wonen, zonder dat het kamperen wordt, in een mini dorpje in verbinding met m’n buren en de natuur om me heen. Ik voel veel voor less is more, en consuminderen, de eenvoud spreekt me aan, en het vrije leven. Vooralsnog is dat een droom, en heb ik gesetteld voor een stacaravan in de bossen in het midden van het land. Op een dag zal het gebeuren.

Heb jij ook het bordje ‘HOME’ in je huis staan?

Ik heb geen bordje met HOME voor de ramen staan, m’n hart is niet per se thuis, maar bij mij en waar ik me thuis voel ( en ik weet wel waar m’n HOME is ).

Met welke klanten werk je het liefst?

Het liefst werk ik met mensen die uitgesproken zijn, die hun kracht ruiken en staan te popelen om hun leven onder de loep te nemen, en veranderingen door te voeren. Ik vertrouw erop dat als jij bij mij komt, je je aangetrokken voelt tot mijn manier van werken en waar ik voor sta, dus dan is het sowieso een match en werk ik graag met je samen.

Waar kunnen mensen je ‘s nachts voor wakker maken?

M’n slaap is heilig, ik zou het niet doen. ‘s Nachts is redelijkheid ver te zoeken…ik wil ’s nachts niet eens op vakantie, je weet wel, als de wekker gaat om op vakantie te gaan.

Wat is naast je werk belangrijk voor je?

Naast m’n werk is heel veel belangrijk voor me! Goed voor mezelf zorgen, gezond eten en lekker sporten. Ik houd van experimenteren met koken, dingen uitproberen, en van gezelligheid. Vrienden en familie. Mezelf verbonden voelen met de mensen om mij heen, en investeren in wat ik belangrijk vind.

Wat is je grootste ergernis?

Mag ik er maar 1 noemen? Pff. Ehm. Kortzichtigheid dan.

En bumperkleven. Racisme. Kaartjes die jeuken in kleding. Koriander. Excuus dat zijn er toch een paar geworden. Mensen die zich constant verontschuldigen.

Wat is jouw Guilty Pleasure?

Please dont judge me, ik durf het bijna niet te zeggen, maar als zo eens in de maand SNAK ik naar leverworst. Toen ik nog vlees at gaf ik daar wel eens aan toe. Het is vreselijk, ik weet het.

Ondanks je laatste antwoord, ben ik enthousiast over je aanbod, wat is de eerste stap?

Bel of mail me: we nemen je adviesvraag door en waar ik je bij kan helpen.